Przepis i sposób przygotowania na: Piersi w delikatnym sosie z kanią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piersi w delikatnym sosie z kanią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-w-delikatnym-sosie-z-kania1-2.jpg)
![Krok 2 - Piersi w delikatnym sosie z kanią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-w-delikatnym-sosie-z-kania2-2.jpg)
![Krok 3 - Piersi w delikatnym sosie z kanią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-w-delikatnym-sosie-z-kania3-2.jpg)
kanie | 4 duże sztuki |
pierś z kurczaka | 3 sztuki |
cebula biała | 1/2 sztuki |
śmietana 30% | 50 ml |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżeczki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
masło | 1 łyżka |
olej do smażenia | 1 łyżka |
tymianek | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: