Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantny sos bazyliowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka
2 sztuki
gęsty jigurt naturalny
1 kubeczek
bazylia
1/2 pęczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
sól, pieprz, cukier
do smaku
bulion warzywny
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos bazyliowy

Listki bazylii oderwij od gałązek, posiekaj szalotki i czosnek. Te składniki zalej sokiem z cytryny, oliwą i bulionem. Zmiksuj na gładko. Powstałą pastę połącz z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Doskonały do sałatek z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.12.2011 11:26
fajny
Seba 04.09.2011 10:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak