Przepis i sposób przygotowania na: Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną
Kroki postępowania
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna1-2.jpg)
![Krok 2 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna2-2.jpg)
Odstawiamy w ciepłe miejsce , przykryte bawełnianą ściereczką na 1 h.
Ciasto musi podwoić swoją objętość.
![Krok 3 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna3-2.jpg)
![Krok 4 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna4-2.jpg)
Boki zawijamy do góry.
![Krok 5 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna5-2.jpg)
Paprykę kroimy w cienkie paski ,chili oraz cebulę w plasterki.
Placki smarujemy sosem przygotowanym z przecieru pomidorowego i sosu chili.
![Krok 6 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna6-2.jpg)
Następnie wykładamy kukurydzę , wszystkie papryki i cebulę.
Ponownie oprószamy odrobiną sera żółtego.
Pizze pieczemy przez 25-30 min.w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podajemy pokrojoną w trójkątne kawałki.
![Krok 7 - Pizza diabelska na pełnoziarnistym spodzie z kaszą manną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-diabelska-na-pelnoziarnistym-spodzie-z-kasza-manna7-2.jpg)