Przepis i sposób przygotowania na: Pizza pszenno-gryczana
Kroki postępowania
Mąkę pszenną i mąkę gryczaną razem wymieszać.
Pizzę wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka razowa | 0,5 szkl (gryczana) |
kefir | 350 ml |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 2,5 dag |
olej | 2 łyżki |
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat | 1 łyżka |
ketchup ziołowy | 3 łyżki |
ser żółty starty | 10 dag |
ser camembert | 1 opakowanie |
salami | 20 plasterków |
pomidory suszone Smak | 4-5 szt |
boczek wędzony | 5 dag |
cebula | 0,5 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: