Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku66-2.jpg)
![Krok 2 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku67-2.jpg)
![Krok 3 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku68-2.jpg)
![Krok 4 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku69-2.jpg)
![Krok 5 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku70-2.jpg)
ziemniaki | 2 kg |
mąka | 2,5 łyżki |
jajko | 1 szt. |
łopatka wieprzowa | 1 kg |
papryka czerwona | 2 szt |
papryka żółta | 1 szt. |
pieczarki marynowane | 1/3 sloiczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
sól | 1 szczypta |
pietruszka | 1 łyżeczka |
olej | 4 łyżki |
sos sojowy | 2 lyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyzeczka |
ziele angielskie | 3 ziarna |
cebula | 2 szt. |
czosnek | 2 ząbki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyż. |
cukier | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: