Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dyni
2. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i bazylia otarta .
3. Smażymy niewielkie placki z obu stron rumieniąc .
4. Podajemy z serkiem twarogowym lub gęstą śmietaną .
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
sól | 2 szczypty |
ziemniaki | 2 szt |
jaja | 1 szt |
mąka pszenna | 4 łyżki |
olej rzepakowy | 200 ml |
dynia | 50 dag |
serek wiejski | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: