Przepis i sposób przygotowania na: półkruche ciasto ziołowe z pomidorkami
Kroki postępowania
Na małą formę 17 cm średnicy. Zioła (bazylia, rozmaryn, tymianek, szałwia) opłukałam i zmieliłam w rozdrabniaczu, wyszły około 3 łyżki. Mąkę przesiałam do miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodałam: sól, zioła, żółtko. kurkumę i śmietanę i zagniotłam ciasto.
![Krok 1 - półkruche ciasto ziołowe z pomidorkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/polkruche-ciasto-ziolowe-z-pomidorkami1-2.jpg)
Ciasto przełożyłam do formy wysmarowanej olejem. Na ciasto wysypałam cebulę pokrojoną w kostkę, a na sam wierzch pomidorki przekrojone na pół.
![Krok 2 - półkruche ciasto ziołowe z pomidorkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/polkruche-ciasto-ziolowe-z-pomidorkami2-2.jpg)
Piekłam około 30 minut w 180 stopniach. Udekorowałam bazylią.
![Krok 3 - półkruche ciasto ziołowe z pomidorkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/polkruche-ciasto-ziolowe-z-pomidorkami0-2.jpg)