Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowa z tartym ciastem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion z indyka
1 litr
makaron
(tarte ciasto) 20 dkg
włoszczyzna
1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
śmietana
2 łyżki
sól i pieprz
czosnek
2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z tartym ciastem

Bulion zagotować. Dodać obraną i umytą włoszczyznę oraz czosnek i gotować do miękkości. Warzywa wyjąć, wywar przecedzić. Ponownie zagotować. Dodać tarte ciasto. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak