Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg maślany na kaszy jaglanej
Kroki postępowania
Następnie kładziemy tuszki pstrąga na ręcznik papierowy i zeskrobujemy łuski.
![Krok 1 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-maslany-na-kaszy-jaglanej1-2.jpg)
Do środka wkładam po gałązce lubczyku , rozcierając go lekko palcami ,aby wydobyć jego aromat. Można użyć suszonego lubczyku lub mrożonego. Pozostawiamy rybę na godzinę w lodówce.
![Krok 2 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-maslany-na-kaszy-jaglanej2-2.jpg)
Kładziemy po 2 ryby i smażymy po 5 minut z każdej strony. Następnie wyłącz kuchenkę, przykryj pokrywką patelnię i pozostaw na kilka minut.
![Krok 3 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-maslany-na-kaszy-jaglanej3-2.jpg)
![Krok 4 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-maslany-na-kaszy-jaglanej4-2.jpg)