Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z sałatką jajeczną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ptysie z sałatką jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-jajeczna1-2.jpg)
![Krok 2 - Ptysie z sałatką jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-jajeczna2-2.jpg)
![Krok 3 - Ptysie z sałatką jajeczną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-jajeczna3-2.jpg)
mąka pszenna | 1/2 szkl |
mleko | 1/2 szkl |
masło lub margaryna | 60 g |
jajko | 2 szt |
sól | 1 szczypta |
jajko | 7 szt |
twaróg półtłusty | 150 g |
chrzan tarty | 1 łyżka |
Musztarda sarepska Prymat | 1 łyżka |
natka pietruszki | 1 pęczek |
szczypiorek posiekany | 1 pęczek |
majonez tradycyjny | 2 łyżki |
śmietana 18 proc | 3-4 łyżki |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: