Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PYSZNY SERNIK BEZ SERA

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
margaryn
1 kostka
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
mąka
3 szkl
cukier
2 szkl
smietana 18%
3 duże kubki
budyń śmietankow
2 szt
brzoskwinie w puszce
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNY SERNIK BEZ SERA

1. Na stolnice sypiemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia,1szkl cukru, posiekaną margarynę, oraz żółtka oddzielone od białek. Zagniatamy ciasto.
2. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Jedna wałkujemy i formujemy na blaszce (28x40 cm) a drugą wkładamy na 15 min do zamrażarki.
3. Białka ubijamy ze szkl. cukru, dodajemy budyń oraz śmietanę, miksujemy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Brzoskwinie odsączamy i kroimy, układamy na wierzchu. Wyciągamy drugą część ciasta z zamrażarki i trzemy po wierzchu na tarce. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika o temp. 180st.C. Pieczemy 45min.- 1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak