Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy gruszkowe z czekoladą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki
3 szt
kefir
1 szkl
mąka
1 szkl
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
jajko
1 szt
olej do smażenia
posypka czekoladowa
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy gruszkowe z czekoladą

1. Mąkę przesiej do miski, wlej kefir, wsyp cukier waniliowy, wbij jajko, dodaj łyżkę posypki czekoladowej, wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
2. Gruszki obierz, pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm, usuń gniazda nasienne. Olej rozgrzej na patelni. Każdy plaster gruszki obtocz w cieście, usmaż na oleju z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, posyp czekoladową posypką. Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.01.2014 08:42
świetny pomysł
dianix 31.07.2012 20:32
musza smakowac wysmienicie
Danuta8 27.05.2011 08:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak