Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy z kiszoną kapustą- FUCZKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
kapusta kiszona 1 1/2 kg
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
kwaśna śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kiszoną kapustą- FUCZKI

Wykonanie:
Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli i dobrze odcisnąć. Następnie z mąki, jajek, mleka zarobić ciasto naleśnikowe. Po czym zmieszać z kapustą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron złociście. Podawać z kwaśną śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martynkacytrynka 03.11.2016 19:49
Ooooooo interesujacy przepis ciekawe jak smakuja :)
Wacław 03.11.2016 14:23
ciekawe,nie jadłem takch
RenataZ-et 03.11.2016 11:38
ciekawa propozycja :)
Wiesława1 03.11.2016 09:19
ciekawa propozycja
Docherro 03.11.2016 08:30
świetny pomysł
Habibi 03.11.2016 08:20
Również smażę placki z kiszonej kapusty :) Większość ludzi się dziwi, bo nie zna, a ja zaczerpnęłam przepis z dawnej kuchni czesko-słowackiej :)
norweska20 02.11.2016 23:39
smakowity pomysł
MAR3STA 02.11.2016 22:29
Świetny pomysł
MałaMi89 02.11.2016 22:01
Jeszcze takich nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak