Przepis i sposób przygotowania na: razowa pizza Margherita (inna wersja)
Kroki postępowania
Mąkę, otręby, drożdże, sól wymieszać, dodać wodę i oliwę, oraz posiekane zioła (poza bazylią). Wyrobić ciasto (najlepiej robotem) i rozwałkować na cienki placek. Umieścić na formie lub na papierze i blasze do pieczenia.
![Krok 1 - razowa pizza Margherita (inna wersja) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowa-pizza-margherita-inna-wersja4-2.jpg)
Na spód na sam środek ułożyć bazylię, potem pomidorki (w całości). Pozostawić szerokie boki.
![Krok 2 - razowa pizza Margherita (inna wersja) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowa-pizza-margherita-inna-wersja3-2.jpg)
Następnie cebulę i złożyć bok aby częściowo zakrywały nadzienie.
![Krok 3 - razowa pizza Margherita (inna wersja) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowa-pizza-margherita-inna-wersja2-2.jpg)
Na całość ułożyć pokrojoną mozzarellę. Posypać pieprzem. Można też dodać pomidorków. Odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 4 - razowa pizza Margherita (inna wersja) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowa-pizza-margherita-inna-wersja1-2.jpg)
Piec około 15 minut w 180 stopniach. Można posypać świeżą bazylią. Smacznego.
![Krok 5 - razowa pizza Margherita (inna wersja) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowa-pizza-margherita-inna-wersja0-2.jpg)