Przepis i sposób przygotowania na: Rolada pieczarkowa
Kroki postępowania
Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. W 100 ml ciepłego mleka rozpuszczamy cukier oraz pokruszone drożdże. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około 10-15 min., aby wyrósł.
![Krok 1 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa2-2.jpg)
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej rzepakowy i podsmażamy do zeszklenia. Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli. Smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi. Studzimy.
![Krok 3 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Rolada pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-pieczarkowa7-2.jpg)