Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sera edamskiego 4 plasterki
papryki ostrej w proszku 1 lyżeczka
rzeżuchy 1/2 pojemniczka
natki pietruszki 2 gałązki
zielonych oliwek bez pestek 6 szt
twaróg 150 (ziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki serowe

Rzeżuchę odciąć nożyczkami, przebrać, opłukać, osączyć. Natkę pietruszki opłukać, osączyć, drobniutko posiekać. Oliwki również drobniutko posiekać.
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać rzeżuchę i oliwki, dokładnie wymieszać. Przyprawić ostra papryka.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 100stC. Plasterki sera umieścić na wyłożonej papierem pergaminowym blasze, wsunąć do piekarnika. Lekko podgrzać.
Masę twarogowa równomiernie rozsmarować na plasterkach sera. Następnie całość za pomocą folii przezroczystej zwinąć ruloniki, umieścić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak