Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym
Ryba w sosie beszamelowym to nieco nietypowe połączenie ale za to bardzo smaczne. Jaki gatunek ryby do beszamelu? Postaw na dorsza, pangę, łososia. Ważne jest, aby ryba zachowała swój smak i nie rozpadła się w trakcie przygotowywania tego dania.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-sosie-beszamelowym-i-chrzanowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-sosie-beszamelowym-i-chrzanowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-sosie-beszamelowym-i-chrzanowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-sosie-beszamelowym-i-chrzanowym4-2.jpg)
Po 30 minutach polać sosem chrzanowo-pomidorowym z majerankiem przygotowanym wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261903/sos-chrzanowo-pomidorowy-z-majerankiem.html
Całość zapiekać jeszcze 10 minut bez przykrycia.
![Krok 5 - Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-sosie-beszamelowym-i-chrzanowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Ryba zapiekana w sosie beszamelowym i chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-zapiekana-w-sosie-beszamelowym-i-chrzanowym0-2.jpg)