Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rybne roladki z pieczarkami.

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi
3 szt
pieczarki
6 szt
masło
1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
jajko
1 szt
śmietanka
2 łyżki
szczypiorek usiekany
1 łyżka
sok z cytryny
2 łyżki
mąka
4-5 łyżek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie
do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne roladki z pieczarkami.

Pieczarki umyć, osuszyć, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wystudzić. Jajko wybić do miseczki, roztrzepać, dodać śmietankę, bułkę tartą, szczypiorek, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, przekroić w poprzek na połowę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem, zwinąć roladki. Spiąć wykałaczką, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.03.2013 20:05
bardzo fajne
Seba 22.11.2012 09:26
fajny pomysł
IlonaAlbertos 27.09.2012 13:02
Połączenie ryb i pieczarek- bardzo ciekawe, będę musiała wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak