Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż po belgradzku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1/2 szt
marchewka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
cielęcina 40 dkg
wątróbka cielęca 15 dkg
olej do smażenia
masło 15 gram
natka pietruszki 1 pęczek
estragon 1 łyzeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać z dowolnym sosem i sałatką.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po belgradzku

Por, marchewkę, seler, cebulę, posiekać. Cielęcinę, wątróbkę pokroić. Por, marchew i seler zalać wodą i dusić 20 min. Kostkę bulionu rozpuścić w dużej ilości wrzącej wody , dodać ryż i gotować około 20 min.Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim cielęcinę do zrumienienia dodać cebulę i dusić 10 min. Dodać wątrobę i smażyć 2 min. Przyprawić pieprzem, estragonem i pietruszką.Ryż odcedzić, przełożyć do miski i zmieszać z warzywami , mięsem i pietruszką.Do filiżanek nakładać ryż, lekko ugniatać i wyłożyć na półmisek. Przed podaniem należy włożyć do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 15.06.2016 20:03
Dzięki za miłe komentarze.))
Jolcia_90 15.06.2016 13:45
ciekawe dania :) Tego sposobu nie znałam.
Aleksandra/Olcia 15.06.2016 13:06
pysznie się zapowiada
Ewelina1991 15.06.2016 08:49
świetny przepis na ryż!!
Madzai 15.06.2016 08:39
Ciekawi mnie smak :)
norweska20 15.06.2016 00:00
smakowite zestawienie
KORAL 14.06.2016 22:29
Uwielbiamy wątróbeczkę
MAR3STA 14.06.2016 22:05
smaczny obiad
mirosława4 14.06.2016 21:20
pożywne danie
bertpvd 14.06.2016 20:44
bardzo fajne i smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak