Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab w miodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
miód płynny 4 łyżki
czosnek 4-5 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w miodzie

Schab wypłukać i osuszyć. Czosnek drobno pokroić. Mięso natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, obsypać pokrojonym czosnkiem i oregano, polać płynnym miodem i oliwą. Pozostawić na noc. Piec w 190 stopniach około godziny. Podawać grube plastry w sosie do obiadu lub pokrojony cienko na zimno do pieczywa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.10.2015 14:49
Pyszny schabik :)
IKrakowianka 09.10.2015 21:06
świetne mięsko
Justi2401 09.10.2015 17:55
Uwielbiam taki schab na zimno, jako domową wędlinkę :)
w mojej kuchni 09.10.2015 16:44
pyszne domowe mięsko
Franciszek 09.10.2015 11:30
super wygląda
Bernadeta1 09.10.2015 10:05
często robię mięso w miodzie, chrupiące i smaczne
Maridka19 09.10.2015 09:35
Pyszne mięsko :)
pestka 09.10.2015 09:24
bardzo smaczny, lubię takie mięsko
matesko 09.10.2015 09:22
smakowicie wygląda
Aleksandra/Olcia 09.10.2015 09:14
idealna propozycja na święta
Damiano
Damiano 09.10.2015 09:05
pyszne mięsko
olkaaa 09.10.2015 09:00
Bardzo lubię.
misia53 08.10.2015 23:57
Takie mięsko to ja lubię
Jumper123 08.10.2015 21:45
wygląda przepysznie
Renata9 08.10.2015 21:26
Pyszny schabik
Wafelek2601 08.10.2015 21:20
Bardzo dobry
cooleczka 08.10.2015 21:12
uwielbiam takie domowe aromatyczne wędliny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak