Przepis i sposób przygotowania na: Schab w pieczarkowo-winnym sosie
Kroki postępowania
Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym, nacinamy w kilku miejscach przy brzegach dzięki temu nie będzie się kurczył przy obsmażeniu.Oprószamy z każdej strony przyprawą do schabu-majerankiem i solą czosnkową
![Krok 1 - Schab w pieczarkowo-winnym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-pieczarkowo-winnym-sosie1-2.jpg)
![Krok 2 - Schab w pieczarkowo-winnym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-pieczarkowo-winnym-sosie2-2.jpg)
Na tłuszczyku z mięsa obsmażamy posiekaną drobno cebulkę oraz pokrojone w talarki pieczarki.Przesmażone pieczarki dodajemy do mięsa, podlewamy winem i 150 ml wody, dusimy do miękkości schabu około 20 minut,
![Krok 3 - Schab w pieczarkowo-winnym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-pieczarkowo-winnym-sosie3-2.jpg)
![Krok 4 - Schab w pieczarkowo-winnym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-pieczarkowo-winnym-sosie4-2.jpg)