Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno z truskawkami
Pierwsza galaretkę rozpuścić w 1 szklance , drugą w 500 ml. wrzątku.
Truskawki umyć i drobno pokroić.
Ciastka drobno pokruszyć i połączyć z masłem.
Dno foremek wylepiam ciastkami, wkładam do lodówki.
Śmietanę ubijam z cukrem i sokiem z cytryny.
Mus truskawkowy mieszam z zimną galaretką ( ta rozpuszczona w 1 szklance wrzątku)
Mascarpone mieszam z musem truskawkowym , dodaję śmietanę ,delikatnie mieszać ( aby nasza masa była puszysta)
Przelewam masę do foremek.
Wstawiam na 1 godzinę do lodówki.
Następnie układam pokrojone truskawki i zalewam tężejącą galaretką , i na 2 godziny do lodówki.
SMACZNEGO !!!!