Przepis i sposób przygotowania na: Sernik marchewkowy z lekko korzennym grubym spodem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik marchewkowy z lekko korzennym grubym spodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-marchewkowy-z-lekko-korzennym-grubym-spodem1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik marchewkowy z lekko korzennym grubym spodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-marchewkowy-z-lekko-korzennym-grubym-spodem2-2.jpg)
Ugotowane w skórce ziemniaki i marchew obrać, ostudzić do temp pokojowej. Dodać do sera i razem zmiksować, powoli dodawać masło (dość miękkie). Powinna powstać gładka masa. Dodać jajko, a następnie powoli resztę składników cały czas miksując na niskich obrotach.
Wylać masę serową na ostygnięte ciasto.
![Krok 3 - Sernik marchewkowy z lekko korzennym grubym spodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-marchewkowy-z-lekko-korzennym-grubym-spodem3-2.jpg)
Wyciągnąć ciasto powinno być już lekko ostygnięte, zetrzeć na tarce bezpośrednio na nie białą czekoladę.
![Krok 4 - Sernik marchewkowy z lekko korzennym grubym spodem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-marchewkowy-z-lekko-korzennym-grubym-spodem0-2.jpg)