Przepis i sposób przygotowania na: Sernik "Zimne Bounty"
Kroki postępowania
Czekoladę łamiemy na kawałki, umieszczamy w garnuszku nad kąpielą wodną, dodajemy nutellę i rozpuszczamy do połączenia.
![Krok 1 - Sernik "Zimne Bounty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zimne-bounty1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik "Zimne Bounty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zimne-bounty2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik "Zimne Bounty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zimne-bounty3-2.jpg)
Żelatynę zalać zimną wodą, tak jak w przepisie na opakowaniu, odcisnąć przełożyć do miseczki, podgrzać kilka sekund w mikrofali lub w kąpieli wodnej-pilnować i nie dopuścić do zagotowania!
Kremówkę ubić z serkiem mascarpone do otrzymania jednolitej kremowej masy, dodać jogurt grecki, oraz cukier puder, wlać likier wsypać wiórka i powoli płynną żelatynę, krótko zmiksować, aby nie utracić struktury piany.
![Krok 4 - Sernik "Zimne Bounty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zimne-bounty4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik "Zimne Bounty" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-zimne-bounty5-2.jpg)