Przepis i sposób przygotowania na: Shakshuka
Kroki postępowania
Gady mamy już wszystkie składniki na patelnie wlewamy oliwę i gdy nie jest ona jeszcze mocno nagrzana wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, pół papryczki chilli również drobno pokrojoną oraz paprykę czerwoną pokrojoną w kostką. Dokładnie tak jak na zdjęciu. Smażymy około 7- 10 min.
![Krok 1 - Shakshuka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shakshuka5-2.jpg)
![Krok 2 - Shakshuka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shakshuka4-2.jpg)
Czekamy kilka minut tak by pomidory rozpadły się. Następnie przyprawiamy: sól i pieprz do smaku, mniej więcej płaska łyżka cukru by zniwelować kwaśność pomidorów, dość sporo kminu (Pamiętajmy iż jest to KMIN rzymski lub arabski, a nie kminek) i na koniec papryka słodka.
![Krok 3 - Shakshuka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shakshuka3-2.jpg)
![Krok 4 - Shakshuka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shakshuka2-2.jpg)
![Krok 5 - Shakshuka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shakshuka1-2.jpg)
ŻYCZĘ SMACZNEGO:)
![Krok 6 - Shakshuka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/shakshuka0-2.jpg)