Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe szwedki.
Kroki postępowania
W letnim mleku rozpuścić drożdże i dodać do mąki.
Dodać roztrzepane jajko i stopione masło.
Włączyć robot i wyrabiać ,aż utworzy się zwarta masa, kula.
![Krok 1 - Śniadaniowe szwedki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniadaniowe-szwedki.1-2.jpg)
![Krok 2 - Śniadaniowe szwedki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniadaniowe-szwedki.2-2.jpg)
![Krok 3 - Śniadaniowe szwedki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniadaniowe-szwedki.3-2.jpg)
![Krok 4 - Śniadaniowe szwedki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniadaniowe-szwedki.4-2.jpg)
![Krok 5 - Śniadaniowe szwedki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniadaniowe-szwedki.5-2.jpg)
![Krok 6 - Śniadaniowe szwedki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniadaniowe-szwedki.6-2.jpg)
mąka pszenna | 50 dag |
drożdże | 2,5 dag |
mleko | 280 ml |
jajko | 1 szt |
sól | 1,5 łyżeczki |
masło | 2,5 dag |
jajko | 1 szt |
sezam | |
Czarnuszka nasiona Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: