Przepis i sposób przygotowania na: Strucla jabłkowa
Wyłożyć jabłka pokrojone w cienkie plastry, rodzynki posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć.
Piec w temperaturze 200 stopni, 45 min. Gorącą strucle posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Ciasto: | |
mąka | 250 g |
olej | 30 ml |
woda | 100 ml |
sok cytrynowy | |
Nadzienie: | |
cynamon | 1 łyżeczka |
rodzynki | 50 g |
masło | 100 g |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 100 g |
cukier puder | |
jabłka | 1 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: