Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na średniej grubości plastry. Następnie każdy plaster rozbijamy. Jajko roztrzepujemy, solimy, pieprzymy. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Sznycle foto
2
Każdy sznycel obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Sznycle foto
3
Olej rozgrzewamy na patelni smażymy sznycle na złoty kolor z obu stron. Podajemy z kaszą, ziemniakami lub frytkami, wg. uznania. Smacznego
Krok 3 - Sznycle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 21.04.2013 21:11
pyszne sznycelki
gosia1988 21.04.2013 21:07
wyśmienite
Janina 21.04.2013 20:46
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak