Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szybki gulasz

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa
przecier pomidorowy 4 łyżki
seler naciowy
papryka czerwona
cebula
olej
przyprawy
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: szybki gulasz

Kroki postępowania

1
Warzywa pokroić w kostkę.
Krok 1 - szybki gulasz foto
2
Pieczeń - mięso które zostało z wczorajszego obiadu nadaje się idealnie, jest już przyprawione (bo było marynowane) - pokroić w kostkę.
Krok 2 - szybki gulasz foto
3
Na rozgrzany olej (jedna łyżka) wrzucić warzywa i przesmażyć do zmięknięcia (można posolić lekko by seler szybciej zmiękł )
Krok 3 - szybki gulasz foto
4
Do warzyw dodać mięso, szklankę wody i przecier pomidorowy (można nawet dodać cały mały słoik). Mieszać aż wszystko się zagotuje. Można doprawić do smaku (chyba,że marynata z mięsa była tak mocno doprawiona,że nie trzeba). Można dodać także sos który pozostał nam z pieczenia mięsa.
Krok 4 - szybki gulasz foto
5
Podawać np z knedlem czeskim, kluskami na parze, ziemniakami, makaronem.
Krok 5 - szybki gulasz foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.01.2015 15:41
smaczne jedzonko do zjedzenia ze smakiem
Bernadeta1 21.01.2015 12:51
szybki i smaczny do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak