Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tarta cebulowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1/2 kg
cebula biała 1/2 kg
ciasto francuskie 500 g
żółty ser 80 g
tymianek 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta cebulowa

Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę.
Oprószyć ją solą i pieprzem.
Naczynie do zapiekania posmarować masłem i rozłożyć ciasto, a
następnie wyłożyć zeszkloną cebulę.
Posypać startym serem.
Tartę ozdobić paskami ciasta.
Ciasto posypać tymiankiem.
Piec w 200 stopniach C około 15 min.
Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.03.2015 08:32
wygląda i ładnie i smacznie
Betina#45 21.02.2015 10:55
ale apetyczna ! wygląda na chrupiącą mniam
Aleksandra/Olcia 21.02.2015 10:55
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak