Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni)
PRZYGOTOWANIE
Na początku przygotowujemy kruche ciasto kokosowe. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, szczyptę soli oraz zimne masło pokrojone na mniejsze kawałki. Szybko i energicznie zagniatamy ciasto, dodając po łyżce zimnej wody. Gdy będzie już gładkie, formujemy z niego kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut.
![Krok 1 - Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-budyniem-i-rabarbarem-z-patelni-10-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-budyniem-i-rabarbarem-z-patelni-11-2.jpg)
Dokładnie umyte łodygi rabarbaru kroimy pod skosem na około 1 cm kawałki. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy rabarbar, sok z cytryny i cukier. Dokładnie mieszamy, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy około 5 minut na małym ogniu do momentu, aż rabarbar puści sok i delikatnie zmięknie, ale nie rozpadnie się. Rabarbar przekładamy na sito i odsączamy go z nadmiaru soku (ten możemy później wykorzystać do przygotowania np. lemoniady). Patelnię szybko myjemy.
![Krok 3 - Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-budyniem-i-rabarbarem-z-patelni-12-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-budyniem-i-rabarbarem-z-patelni-13-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-budyniem-i-rabarbarem-z-patelni-14-2.jpg)
![Krok 6 - Tarta z budyniem i rabarbarem (z patelni) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-budyniem-i-rabarbarem-z-patelni-15-2.jpg)