Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciecierzycą, łososiem i kurkami Zewy
Kroki postępowania
Mąkę wsypać do miski, wbić jajko, dodać sól i na tarce o grubych oczkach zetrzeć margarynę.
Połączyć składniki i zagnieść ciasto.
![Krok 1 - Tarta z ciecierzycą, łososiem i kurkami Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciecierzyca-lososiem-i-kurkami-zewy1-2.jpg)
Formę wstawić do lodówki na godzinę a potem ciasto podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Podpieczony spód schłodzić/
![Krok 2 - Tarta z ciecierzycą, łososiem i kurkami Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciecierzyca-lososiem-i-kurkami-zewy2-2.jpg)
Na patelni podsmażyć na odrobinie oleju obie cebule pokrojone w półplasterki a potem dodać rozmrożone kurki i chwilę smażyć, przestudzić/
Łososia i paprykę pokroić w kostkę ale łososia w grubszą a paprykę drobniej.
Ser zetrzeć na tarce, seler posiekać.
Wszystkie składniki przełożyć do miski,
![Krok 3 - Tarta z ciecierzycą, łososiem i kurkami Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciecierzyca-lososiem-i-kurkami-zewy3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z ciecierzycą, łososiem i kurkami Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciecierzyca-lososiem-i-kurkami-zewy4-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta z ciecierzycą, łososiem i kurkami Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciecierzyca-lososiem-i-kurkami-zewy5-2.jpg)