Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z łososiem i mozzarellą
Kroki postępowania
Do miski przekładamy składniki na kruchy spód: jajko, mąkę, masło, sól i śmietanę. Z podanych składników zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
![Krok 1 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella1-2.jpg)
Do miseczki przekładamy składniki potrzebne do wykonania sosu: jajka, śmietanę, przyprawy (pieprz, gałka, sól).
![Krok 2 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella2-2.jpg)
Mieszamy składniki sosu śmietanowego.
![Krok 3 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella3-2.jpg)
Ciasto rozkładamy na blaszce do tarty - nakłuwamy widelcem. Pomidory kroimy w plastry i umieszczamy na cieście.
![Krok 4 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella4-2.jpg)
Łososia wędzonego kroimy w ćwiartki, mozzarellę kroimy w plastry.
![Krok 5 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella5-2.jpg)
Łososia i mozzarellę naprzemiennie układamy na cieście.
![Krok 6 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella6-2.jpg)
Całość zalewamy przygotowanym sosem.
![Krok 7 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella7-2.jpg)
Górę tarty obsypujemy pestkami dyni. Tak przygotowaną tartę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy 30 minut. Smacznego :)
![Krok 8 - Tarta z łososiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-lososiem-i-mozzarella8-2.jpg)