Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z warzywami na kruchym spodzie
Kroki postępowania
soli zagnieć ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić przez godzinę w
lodówce.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto, podsypując mąką.
Ułożyć je w okrągłej formie ( średnica 24cm.) Dno ciasta po nakłuwać
widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika, podpiekać 15 minut.
Pozostawić w formie do wystygnięcia.
![Krok 1 - Tarta z warzywami na kruchym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-kruchym-spodzie1-2.jpg)
oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na oleju. Paprykę oczyścić
pokroić w kostkę.Z cukinii wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę.
Por pokroić w plasterki.
Na spodzie ciasta rozłożyć warzywa, pierś z kurczaka.
![Krok 2 - Tarta z warzywami na kruchym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-kruchym-spodzie2-2.jpg)
Sos jajeczno- serowy:
Mleko,serek roztrzepać z 3 jajkami, doprawić solą, pieprzem,papryką. Na
koniec dodać,szczypiorek starty ser i wymieszać.
Sosem zalać tartę.
![Krok 3 - Tarta z warzywami na kruchym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-kruchym-spodzie3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z warzywami na kruchym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-kruchym-spodzie4-2.jpg)