Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort różowy z bitą śmietaną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
6 szt
masło
15 dag
cukier puder
1,5 szklanka
mąka
1 szkanka
kisiel wiśniowy
2 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
aromat migdałowy
0,5 łyżeczki
śmietanka kremowa
1 szklanka
wiśnie
30 dag
płatki migdałowe
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort różowy z bitą śmietaną

Masło z 1 szklanką cukru pudru utrzeć na pulchną masę dodając po jednym żółtku i aromat. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Do masła dodawać na przemian mąkę i ubitą na sztywno pianę, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej tortownicy i piec około 30-40 minut w temp 180 stopni. Po wystygnięciu ciasto przekroić na krążki, skropić wodą i przełożyć śmietaną ubitą z pozostałym cukrem pudrem. Wierzch tortu posmarować kremem, ozdobić wiśniami i posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.10.2012 16:07
lubię torty :)
Angelika10 12.06.2012 10:03
Świetny
Motorek 18.03.2012 11:58
super
Sylwia88 04.01.2011 15:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak