Przepis i sposób przygotowania na: Tort z lekkim kremem czekoladowym
Kroki postępowania
Wykładam papierem do pieczenia dno tortownicy o średnicy 22 cm /boków formy niczym nie smaruję/ i przelewam do niej ciasto. W nagrzanym do 165*C piekarniku piekę 30 minut.
Wyłączam piekarnik, zostawiając uchylone drzwiczki na ok. 15 minut. Następnie odstawiam ciasto do całkowitego wystygnięcia.
![Krok 1 - Tort z lekkim kremem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-lekkim-kremem-czekoladowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Tort z lekkim kremem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-lekkim-kremem-czekoladowym3-2.jpg)
![Krok 3 - Tort z lekkim kremem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-lekkim-kremem-czekoladowym2-2.jpg)
*Tort przygotowuję na dzień przed podaniem i przechowuję w lodówce w pojemniku na ciasto.
![Krok 4 - Tort z lekkim kremem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tort-z-lekkim-kremem-czekoladowym0-2.jpg)