Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z ziemniakami i cebulą po hiszpańsku
2. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Zeszklij ją na patelni i ostudź.
3. Do miski wbij jajka, lekko je ubij i dopraw oregano, solą i pieprzem - według własnego uznania. Do jajek dodaj cebulę i ziemniaki, delikatnie wymieszaj i ponownie dopraw.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wylej na nią masę i smaż przez chwilę na dużym ogniu. Po chwili zmniejsz ogień, tak, aby tortilla była dosmażona w środku, a wierzch nie był przypalony. Po chwili smażenia należy ją przewrócić na drugą stronę (trzeba przykryć patelnię talerzem i szybko przewrócić na niego tortillę, a poźniej delikatnie zsunąć ją z powrotem na patelnię). Znów smażyć ją przez chwilę na dużym ogniu, i później na małym.
5. Tortillę wyjąć z patelni; najlepiej postąpić tak, jak przy jej odwracaniu.
6. Można podać z ketchupem.
Myślę, że to danie jest dowodem na to, że można dobrze zjeść za niewielkie pieniądze.