Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Trójkąty z kurczakiem i szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
1 ząbek
pierś z kurczka
1 sztuka
orzeszki piniowe
1 łyżka
rodzynki
2 łyżki
szpinak
20 dkg
olej
2 łyżki
suszone pomidory z zalewy
4 sztuki
sól, pieprz
do smaku
cynamon
szczypta
ciasto francuskie
1 opakowanie
mleko
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąty z kurczakiem i szpinakiem

Czosnek posiekaj, mięso i suszone pomidory pokrój w niewielką kostkę. Rodzynki sparz, szpinak dokładnie wypłucz, usuń łodyżki, a listki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć czosnek i mięso, usmaż, dodaj pomidory. Kiedy liście zwiędną, zdejmij patelnię z palnika, przypraw farsz solą, cynamonem i pieprzem. Ciasto francuskie pokrój na 8 kawałków. Na każdy nałóż farsz, złóż, dokładnie zlep brzegi, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Podawaj z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.04.2011 19:18
super połączenie
Joanna108
Joanna108 08.10.2010 08:56
Bardzo fajne połączenie smakowe.
Ewa99 30.09.2010 12:48
ciekawe :) nie lubię szpinaku ale za to kocham kurczaka :)
Jolanta40 24.09.2010 08:01
też korzystam z ciasta francuskiego w różnych kombinacjach
Kasiax18 23.09.2010 10:38
Dziś zrobię na obiad napewno będzie smaczny:)
iwa643 23.09.2010 07:08
fajna
grasylwia 23.09.2010 00:47
ciekawe ;)
RenataZ-et 22.09.2010 20:37
hmm, bardzo ciekawy przepis :)
stokrotka 22.09.2010 14:23
wyszukane
Margo1 21.09.2010 21:04
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak