Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tuńczyk z zielonym groszkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju
2 puszki
celula
1 sztuka
groszek konserwowy
1 puszka
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżeczka
bulion
1/2 szklanki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z zielonym groszkiem

Cebulę drobno posiekać i zrumienić na jasnozłoty kolor na maśle, oprószyć mąką i wymieszać z rosołem, dodać odsączony z zalewy groszek. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić kilka minut w celu zagęszczenia. Wyjąć z konserwy tuńczyka, pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z groszkiem. Zagrzać natychmiast podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak