Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka rozmarynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 0,5 kg
cebula 4 sztuki
mąka 1 szklanka
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka rozmarynowa

Wątróbkę pokroić na kawałki i zalaż mlekiem. Zostawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w półplastry i podsmażyć na patelni z oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
Mąkę pomieszać z rozmarynem.
Wątróbkę pamierować w mące i smażyć na oleju. Usmażoną przekładać na cebulkę.
Wątróbkę na cebulce dusić pod przykryciem ok 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.05.2011 06:01
smacznego.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak