Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiejska zupa z dyni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
0,70 kg
ząbek czosnku
2 szt
oliwa
1 łyżka
masło
30 g
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
wywar z kurczaka
12 kubków
stellini
125 g
natka pietruszki
do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska zupa z dyni

Pokroić obraną dynię i ziemniaki w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę i masło w dużym garnku.. Dodać cebulę i czosnek i smażyć mieszając na małym ogniu. Dodać pokrojoną dynię, ziemniaki i wywar z kurczaka. Zwiększyć ogień, przykryć garnek i gotować 10 minut, aś jarzyny będą miękkie. Dodać makaron i mieszając od czasu do czasu, gotować 5 minut, aż makaron będzie miękki Posypać posiekaną pietruszką , zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 04.04.2012 13:36
prosta i pyszna, polecam :)
halinka1011 24.08.2011 20:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak