Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wieprzowina z kminkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
kolendra
1 łyżeczka
czosnek
3 ząbki
cytryna
5 plasterków
kminek
trochę
białe wino
1 szkl
smalec
1 łyżka
wieprzowina
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina z kminkiem

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i krajać w kostkę o boku 2,5 cm. Na silnym ogniu rozgrzać smalec, wrzucić mięso, obsmażyć, następnie wlać 1/2 szklanki wina, wsypać kminek, czosnek, sól oraz pieprz. Dusić przez 30-40 min. na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Następnie wlać resztę wina, włożyć ziele kolendry i cytrynę (każdy plasterek przekrojony na 4 części) i jeszcze podgrzewać na wolnym ogniu, mieszając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak