Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wielowarzywna
Kroki postępowania
Ziemniaki we wrzątku gotujemy 5 minut.
Brokuły zanurzamy w gorącej wodzie na około 10 minut. Odcedzamy, oblewamy zimną wodą, by zachowały ładny, zielony kolor.
![Krok 1 - Zapiekanka wielowarzywna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-wielowarzywna1-2.jpg)
W międzyczasie ucieramy ser na drobnych oczkach.
![Krok 2 - Zapiekanka wielowarzywna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-wielowarzywna2-2.jpg)
Na blachę wykładamy płat ciasta francuskiego, a na to po warstwie warzyw.
Zimniaki, pieczarki, brokuły, kukurydza - posypujemy serem żółtym, polewamy połową rozmąconego jajka.
Kolejna warstwa brokuły, pieczarki, kukurydza, ziemniaki, ser żółty i reszta ubitego jajka.
![Krok 3 - Zapiekanka wielowarzywna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-wielowarzywna3-2.jpg)
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 45 minut.
Smacznego!
![Krok 4 - Zapiekanka wielowarzywna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-wielowarzywna4-2.jpg)