Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana na drożdżach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt.
mąka 3 szklanki
drożdże 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
cebula biała 1 szt/średnia
sól do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana na drożdżach

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, połowę ugotować, przetrzeć z drożdżami i mąką. Pozostałe surowe ziemniaki zetrzeć, posolić do smaku, wymieszać z ugotowanymi ziemniakami i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie przełożyć do żaroodpornej foremki posmarowanej tłuszczem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 25 minut. Podawać na ciepło z cebulą usmażoną na smalcu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.09.2015 12:39
ciekawe połączenie z drożdżami
Jumper123 22.09.2015 09:30
pysznie wygląda
jane125 21.09.2015 18:20
zapiekanki są dobre na każdą okazję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak