Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekany łosoś z warzywami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia
200 g
ziemiaki
2 sztuka
marchew
1 sztuka
koperek
1/2 sztuka
cytryna
1/2 sztuka
czosnek
2 zabek
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
peiprz
1 szczypta
miód
1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany łosoś z warzywami

Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy w moździerzu z solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Koperek siekamy drobno dodajemy do marynaty i marynujemy oczyszczony filet z łososia przez ok 20 minut. Warzywa obieramy i kroimy na cząstki, doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Następnie łososia zawijamy w folię aluminiową i również wkładamy do piekarnika. Łosoś potrzebuje ok 20- 25 minut. Warzywa różnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak