Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żeberka brzoskwiniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,50 kg
sól
pieprz
cebula 1 szt.
brzoskwinie w puszce 1 szt.
ketchup pikantny 10 łyżek
tymianek 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka brzoskwiniowe

Żeberka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w talarki, podsmażamy na tłuszczu pozostałym od żeberek do czasu aż zmięknie. Wykładamy na żeberka. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy do żeberek. Ketchup mieszamy z zalewą pozostałą od brzoskwiń. Żeberka polewamy powstałym sosem. Posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.10.2015 14:04
ciekawe danie
cukierenkaklementynki 02.10.2015 11:56
Uwielbiam połaczenie mięsa i owoców!
marcia7 02.10.2015 11:44
pyszniutkie są w takim sosie
marzut 02.10.2015 10:32
super przepis
wwwiolka 02.10.2015 10:32
Bardzo fajny przepis.
SzczyptaChili 02.10.2015 10:15
Żeberek w owocach nigdy nie próbowałam . Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak