Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZIELONY KALAFIOR Z CZOSNKIEM I MOZZARELLĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior zielony 700 gram
czosnek 5 ząbków
mozzarella w bloku 50 gram
masło klarowane 2 łyżki
woda 2,5 litra
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONY KALAFIOR Z CZOSNKIEM I MOZZARELLĄ

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru.Oczyszczonego i umytego kalafiora podzielić na różyczki i wrzucić do wrzątku gotować przez 3 minuty po tym czasie zdjąć z ognia i odcedzić.Na patelni rozgrzać masło klarowane dodać pokrojone w kosteczkę ząbki czosnku oraz obgotowane różyczki kalafiora całość dusić na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając do momentu aż kalafior będzie miękki.Na końcu gotowego jeszcze gorącego kalafiora posypać startą mozzarellą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 11.01.2017 18:11
Musze kiedyś dodać czosnku i sera. pewnie będzie inaczej.
MAR3STA 26.03.2016 18:00
Pożywne danie
Jagódka77 27.12.2015 19:08
wygląda apetycznie
Margo1 12.09.2015 14:17
Bardzo fajnie wygląda zielony kalafior
IwonaKa 07.09.2015 22:46
ja podobnie,nigdy nie widziałam zielonego kalafiora,chętnie bym spróbowała tak podanego
Justi2401 05.09.2015 14:11
Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie próbowałam zielonego kalafiora :)
Bernadeta1 04.09.2015 20:38
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak