Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kulki z pieca
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc bardzo dokładnie.
![Krok 1 - Ziemniaczane kulki z pieca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-kulki-z-pieca1-2.jpg)
![Krok 2 - Ziemniaczane kulki z pieca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-kulki-z-pieca2-2.jpg)
![Krok 3 - Ziemniaczane kulki z pieca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-kulki-z-pieca3-2.jpg)
![Krok 4 - Ziemniaczane kulki z pieca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-kulki-z-pieca4-2.jpg)
ziemniaki | 2 kg |
jajko | 3 szt |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
natka pietruszki | 4 łyżki/posiekana |
cebula biała | 3 szt. |
masło | 1 łyżka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
mąka | do panierki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: