oto przepis na pyszne ziemniaczki przyrządzone w inny sposób. należy ugotować 0,5-1 kg ziemniaczkow, najlepiej mlodych, malutkich (wiem, ze obieranie jest czasochlonne ale efekt wizualny lepszy. moze oczywiscie wieksze ziemniaki po ugotowaniu pokric w gruba kostke). po ostudzeniu ziemniakow do zimna nalezy \"zamaryznowac\" je w 1litrze wody z 3łyzkami oliwy z oliwek, ok 1 lyzeczka oregano, czosnku granulowanego, soli pipeprzu, ok 4-5 lyzek octu, 3lyzeczki bazylii suszonej, szczypta cukru. marynzta musi byc dosc ostra. czasem dodaje natke pietruszki ale to wg uznania. w ten sposob ziemniaki marynowac w zimnym ok 3-4 godz ale najlepiej zostawic na noc:) pozniej odcedzic, przygotowac sosik z jogutru greckiego, czosnku swiezego, soli, pieprzu, soku z cytryny, lubie wkroic cebulke czerona i ogorki kiszone. ziemnaczki wrzucic do sosu:) taka salatka nadeje sie juz do jedzienia, pysznosci, smacznego!:)