Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z beszamelem
Z masła i mąki zrób zasmażkę, wymieszaj z bulionem, śmietaną i serem, dopraw. Ziemniaki ułóż w formie, przykryj mięsem i polej sosem. Zapiekaj ok 20 min w 200 stopniach.
ziemniaki | 1 kg |
marchewk | 1 |
cebula | |
pomidory | 2 |
mięso mielone | 20 dag |
olej | |
sól | |
pieprz | |
koncentrat pomidorowy | |
zioła włoskie | |
mąka | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
bulion | |
śmietana | |
ser żółty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: